(Na)scholing huisartsen

Buro PUUR biedt vanuit ervaringsdeskundige professionals voor huisartsen én huisartsen in opleiding een scholingsaanbod om een een eetstoornis eerder te herkennen én leren hoe ze de juiste hulp kunnen bieden.

Het programma bestaat uit:

  1. Welkom, kennismaking met ervaringsdeskundige voorlichters
  2. Definities Eetstoornissen uit de DSM-5 versus de praktijk
  3. De leefwereld van iemand met een eetstoornis
  4. Vroegtijdig leren signaleren met behulp van het signaleringsmodel
  5. Het stappenplan ‘Wat te doen bij vermoedens van een eetstoornis’
  6. Nieuwe ontwikkelingen in de hulpverlening
  7. Evaluatie, signalenkaart huisartesen en andere brochures uitdelen & afsluiting

Patricia Bos, actief binnen de landelijke patiëntenvereniging Weet, lid van de adviesgroep Zorgstandaard Eetstoornissen en/of Anne-Marie van der Klugt, psycholoog verzorgen deze scholing. De studenten van de huisartsenopleiding aan de Universiteit van Groningen die bij Buro PUUR een onderzoek verrichten sluiten waar mogelijk aan tijdens de scholing. Voor meer informatie over de trainers verwijzen we naar onze site.

Deze scholing wordt verzorgd voor een vergoeding van 95 euro per uur exclusief BTW en reiskosten of het gebruikelijker scholingstarief voor huisartsen. Per uur scholing wordt 1 uur voorbereidingstijd berekend.

Wilt u informatie of referenties dan kunt u contact opnemen of een belafspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Buro PUUR is opgenomen in de GGZ module eetstoornissen bij de opleiding voor huisartsen aan de Universiteit van Amsterdam. 

Indrukwekkend om de ervaringsdeskundige te horen. De problematiek is nog ingewikkelder dan ik al dacht.Alle vragen werden beantwoord en ik kreeg ook handige tips.