4. Zelfhulp voor lotgenoten

4. Zelfhulp voor lotgenoten

Selecteer een contactpersoon:
Inloophuis Stichting JIJ
Adres:
Ouddedijk 221b
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
010 – 7370794
Overige gegevens:

Informatie en advies

Ons informatie en adviespunt vindt je aan de Oudedijk 221b. Wij bieden informatie, advies en steun aan iedereen vanaf 12 jaar. Ons informatiepunt is er voor iedereen. Heb je zelf te maken met een eetprobleem of ken je iemand die met eetproblemen worstelt? Loop binnen, bel of mail ons met je vraag!

Open inloopuren: Tijdens de open inloopspreekuren kun je langskomen voor gratis informatie, advies en een luisterend oor. Heb jij bijvoorbeeld problemen met eten en je lichaam en weet je niet zo goed wat te doen? Of merk je dat je terugvalt in oude eetstoornis-gerelateerde gewoontes en wil je advies? Of misschien schaam je je wel of heb je behoefte aan steun, maar vindt je die niet in je directe omgeving? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen de reguliere hulpverlening? Wil je advies hoe je om moet gaan met je dochter, zoon, vrouw of man en zijn of haar eetprobleem? Voor al dit soort vragen kun je bij ons terecht.

Inloopspreekuur algemeen

Maandag 10.00-12.00 uur

Inloopspreekuur jongeren

Maandag van 10:00 - 12:00 uur Donderdag van 19.30-21.30 uur

*Op officiële feestdagen is Stichting JIJ gesloten.

Tijdens de inloopspreekuren kan je zonder afspraak bij ons binnenlopen. Op onze locatie op de Oudedijk 221b is dan een ervaringsdeskundige aanwezig die je te woord zal staan. Naast informatie en advies geven wij je vrijblijvend informatie over het aanbod van stichting JIJ. Zo bieden wij zelfhulpgroepen aan onder leiding van ervaringsdeskundigen en kun je JIJ-lid worden. Als JIJ-lid kan je terecht in het JIJ-huis en mag je kosteloos deelnemen aan alle trainingen en workshops die wij bij Stichting JIJ organiseren. Schikt het je niet om tijdens ons inloopspreekuur langs te komen? Maak dan een afspraak met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 010 - 7370794. We staan dan graag op een ander moment voor je klaar.

Telefonisch informatie, advies en een luisterend oor Ook kun je ons op maandag t/m donderdag bellen via 010 – 7370794 en je (hulp)vraag stellen. Mocht er niet direct opgenomen worden, dan zal één van onze ervaringsdeskundigen zo snel mogelijk contact met je opnemen om je vraag per telefoon te beantwoorden. Laat dan wel je telefoonnummer en naam even achter op de voicemail.

Per e-mail informatie en advies Naast het voeren van gesprekken en het beantwoorden van vragen per telefoon, beantwoorden wij ook graag je vraag per e-mail. Je kunt je vraag stellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons contactformulier. De vragen worden altijd beantwoord door ervaringsdeskundigen.

Jongeren (12-25 jaar) Ook jongeren kunnen bij stichting JIJ terecht. Kijk hier voor ons aanbod voor jongeren. Daarnaast kan je natuurlijk langskomen voor al je vragen over eetproblemen en eetstoornissen. Wij geven jou graag gratis advies en informatie, maar ook voor een luisterend oor en steun, ben je bij ons van harte welkom. Iedere maandagochtend van 10:00 - 12:00 uur en donderdagavond van 19:30 - 21:30 uur zijn wij speciaal voor jou aanwezig op de Oudedijk 221b. Natuurlijk kan je ons altijd e-mailen of bellen voor een afspraak.

Naasten Ken jij iemand met een eetstoornis en heb je hier vragen over of behoefte aan steun en advies over hoe je hier mee om kunt gaan of wil je alleen maar je hart luchten? Ook dan kun je langskomen of bellen tijdens ons inloopspreekuur op maandag of een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Lees hier over het hulpaanbod voor naasten.

Infotheek Ben je geïnteresseerd in documentatie over eetstoornissen? Ben je als scholier of student op zoek naar boeken, artikelen of scripties over een eetstoornis gerelateerd onderwerp? Bijvoorbeeld een scriptie over de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid in het herstelproces? Of wil je ons boek met herstelverhalen lezen of een dvd over eetstoornissen bekijken? Tijdens de inloopspreekuren of op afspraak kun je kosteloos een bezoek brengen aan onze infotheek.

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!