3. Gespecialiseerd ziekenhuis

3. Gespecialiseerd ziekenhuis/PAAZ

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

AMC Emma kinderziekenhuis
Adres:
Meidreef 9
Amsterdam
Noord-Holland
1100 DD
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
020 - 566 8000
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Over het Emma

Het Emma Kinderziekenhuis AMC (EKZ) is het kinderziekenhuis van het Academisch Medisch Centrum. Het is onderdeel van het Vrouw-Kind Centrum. Naast patiëntenzorg wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan en onderwijs gegeven.

Zorg
Een groot deel van de kinderen en jongeren komt in het EKZ terecht vanwege een bijzondere of zeldzame aandoening. Vaak gebeurt dat na doorverwijzing vanuit een ander ziekenhuis. De patiënten zijn afkomstig uit alle delen van het land. Door de ligging in Amsterdam Zuidoost komen er patiënten met diverse culturele achtergronden.

Indeling
Er zijn verschillende verpleegafdelingen waar de kinderen zoveel mogelijk op leeftijd liggen (zuigelingen, grotere kinderen en tieners). Op de begane grond zijn de poliklinieken voor kinderen. Steeds vaker worden er dagbehandelingen uitgevoerd. Voor zo'n behandeling komt uw kind in aanmerking als er medisch gezien geen reden is voor een opname van meer dan één dag. Kleine chirurgische ingrepen onder narcose worden in het Dagcentrum AMC verricht. Meer informatie over ziekten, behandeling, onderzoek, voorzieningen en patiëntenorganisaties vindt u in de Emma Infotheek.

Zorgvernieuwing en verbouwing
Hoe kun je kinderen en jongeren ondanks hun ziekte of beperking zoveel mogelijk kansen bieden om zich te ontwikkelen tot een volwaardige deelnemer aan onze samenleving? Hoe kun je het verblijf in het ziekenhuis veraangenamen? Daar heeft het Emma Kinderziekenhuis AMC een uitgesproken antwoord op: de Metamorfose. Onder deze naam vond de afgelopen jaren een grootscheepse vernieuwing plaats. Het kinderziekenhuis werd volledig verbouwd; tegelijkertijd werden de zorg en de organisatie van de zorg vernieuwd.

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!