2d Andere deskundigen of meerdere disciplines in 1 huis

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Yvette voor Jou
Adres:
Bloemendalstraat 7
Zwolle
Gelderland
8011 PJ
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
06 – 23 95 49 05
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Werken op basis van ervaringsdeskundigheid op het gebied van eetstoornissen
Werken vanuit eigen ervaring, daarvoor staat Yvette voor Jou. Binnen alles wat ik doe, is mijn ervaringskennis dan ook het middel om anderen voor te lichten, te begeleiden, helpen ont-wikkelen, ondersteunen en adviseren. 

Daarnaast ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut. Binnen het werk wat ik doe, is dit een prachtige combinatie. Aandacht heb ik voor zowel het denken, het doen én het voelen. En vooral dit laatste is van groot belang binnen het werkveld waar ik mij op richt: eetstoornissen.

De eetstoornis anorexia als levenservaring
Mijn ervaringsdeskundigheid zit hem in de eetstoornis anorexia. Hier heb ik zestien jaar mee rondgelopen. Hoe rot deze periode ook is geweest, ik heb hiermee nu wel iets heel waardevols in handen. Doorleefde ervaringen waarmee ik hoop velen te mogen en kunnen helpen. Want als geen ander weet ik wat erbij komt kijken wanneer je een eetstoornis hebt. En daarbij maakt het niet uit of je anorexia, boulima, binge eating disorder of orthorexia hebt. De uitingsvorm is anders, maar het mechanisme eronder vaak gelijk.

De kracht van ervaringsdeskundigheid in het contact met de ander
Binnen mijn proces richting herstel heb ik mogen ervaren hoe betekenisvol, krachtig, helend en steunend het is om te worden begeleid door professionals die hersteld zijn van hun eetstoornis. Je voelt je door hen écht begrepen en gezien, hebt vaker aan één woord genoeg en er is minder sprake van schaamte. Ik vind het dan ook ontzettend waardevol om deze betekenis nu voor anderen te mogen hebben. Hiermee komt een langgekoesterde wens uit.

Naast individuele en groepsbegeleiding, richt ik mij op jongeren in het kader van preventie en ondersteun en adviseer ik ouders, andere naastbetrokkenen en professionals als huisartsen, diëtisten, therapeuten en docenten. Mijn eigen ervaringen lopen hier als een rode draad doorheen.

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!