2d Ervaringsdeskundige coach

2c Ervaringsdeskundige coach

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Belief en Beleef
Adres:
Amsterdam en Utrecht
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
0631790288
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Mijn begeleidingsstijl

Eerlijk, aandachtig, warm, uitnodigend, speels en direct.

Ik ben Rineke van der Baan en ik houd van pure ontmoetingen van mens tot mens. Als kern voor veranderingsprocessen zie ik: oprechte verbinding in persoonlijke hulpverlening dichtbij en ervarings- en lichaamsgericht werken. Gedreven werk ik zo als dramatherapeut, coach en trainer vanuit mijn hart met de nodige kennis en kunde. In gesprek zoek ik naar stilte, daar waar je het niet weet, om samen te zoeken en te komen bij wat er werkelijk leeft. Hierbij schep ik ruimte voor verbreding, verdieping en beweging. Zodat jij jouw eigen mogelijkheden (her)ontdekt en stappen durft te nemen!

Mijn werkervaring

Naast mijn eigen praktijk werk ik als dramatherapeut in een 3e-lijns behandelkliniek voor SGLVG (forensische) cliënten. Verder ben ik verantwoordelijk voor de deelportefeuille deskundigheidsbevordering bij de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT).

Anderen over mij

"Ik zie in jou wie ik zou zijn als ik mijzelf zou zijn. Als ik mijzelf accepteer. Jij motiveert mij in mijn weg op zoek naar mijzelf. Jij hebt mij geleerd uit te gaan van het goede in jezelf en dat je alleen nog maar beter kan worden. Jij kunt je geluk delen en overbrengen."

"Een gedreven, vakbekwame en reflectieve professional."

- Excellentie sterren, Hogeschool Utrecht te Amersfoort -

"Energiek, oprecht, uitnodigend, zorgvuldig en kundig."

- Kernwoorden van diverse collega's, Bijzonder Jeugdwerk -

Curriculum Vitae

De afgelopen twee jaar ben ik stagebegeleidend docent geweest van de opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool Utrecht en heb ik opdrachten gedaan als trainingsacteur. Verder heb ik als dramatherapeut in de ambulante, open en gesloten Jeugdzorg(Plus) mij ingezet voor verbeteringen in de traumahulpverlening. Als docent Omgangskunde i.0. heb ik les gegeven op het ROC en ik heb een aantal jaar als flex begeleider bij het Leger des Heils gewerkt met diverse doelgroepen.­­

Doorlopend volg ik bijscholingen middels cursussen, supervisie, (spel)intervisie en (leer)therapie. Daarbij ben ik mij verder aan het specialiseren in de methode Developmental Transformations (DVT), waarvoor ik ook ter training naar Bristol en Amerika ben geweest. In 2017 zal ik daarnaast starten met de Pessotherapie opleiding aan de RINO.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring?

Klik dan op de knop hieronder.

"De vragen die je stelt of de dingen die je teruggeeft zijn raak. Ik heb er echt wat aan. Bedankt voor hoe je naar mijn idee ook altijd oog en oor hebt gehouden voor wat er bij mij onder die angst en onzekerheid en dat zoekende heeft gezeten. Ik voel me heel erg gezien door jou."­

"Rineke heeft de nodige kennis omtrent de hulpverlening van getraumatiseerde cliënten. Ze liet een betrokken en open houding zien in het contact met cliënten en ging steeds weer op zoek naar een gezamenlijke basis met de ander. Rineke heeft zinnige dingen te zeggen, kijkt met een net iets andere blik naar de cliënt en geeft door haar karakter/persoonlijkheid een mooie kleur aan de behandeling."

“Ik herken in haar de aanpak en benadering van onderwerpen in de gedrevenheid en de moed om iets persoonlijks neer te zetten, die ik al van haar ken sinds mijn samenwerking met haar bij After Life. Rineke weet zich daarin op een kunstzinnige én professionele manier met de doelgroep te identificeren zonder ermee te versmelten en dat is knap.”

“Rineke is op groepsniveau erg sensitief en kan goed aanvoelen wat er in de groep speelt en waar behoefte aan is. Hierdoor kan zij veel flexibiliteit tonen mits dit nodig is. Daarnaast kan ze in dit proces goed afwisselen tussen een meer afstandelijke doelgerichte aanpak om de groep aan te sturen en een betrokken aanpak op gevoelsniveau om de groep te stimuleren openheid te tonen.”

“Het is bijzonder hoe Rineke mensen enthousiasmeert, zo stelt ze goede vragen en helpt mensen om verder met hun probleem om te gaan. Maar wat ik het meest benoemen waardig vind is haar creativiteit. Ze weet op haar eigen wijze dingen neer te zetten en in combinatie met haar enthousiasme weet ze mensen te prikkelen.”

"Rineke is goed in het bevragen van gemaakte aannames door middel van door te vragen op statements die in de groep worden gemaakt. Ook hielp Rineke de coaching groep om kritisch te blijven tegenover zowel bestaande structuren als de cultuur binnen de studentenvereniging en de christelijke wereld. Rineke is een gedreven vrouw met veel enthousiasme en passie voor wat ze doet."

"Ondanks haar jonge leeftijd laat Rineke zien dat ze veel kennis en inzicht heeft en haar vak uitstekend verstaat. Met name op het gebied van traumahulpverlening heeft Rineke veel kennis en expertise. Rineke wordt door vele medewerkers van BJ ervaren als een prettige en kundige therapeut die haar visie goed en met passie kan verwoorden en haar denkstappen uitleggen en ik kan dat volledig beamen."

"Jij weet waar je vak over gaat en hoe je van meerwaarde kan zijn in een behandeltraject. Ik vind het dan ook heel jammer dat we je niet kunnen behouden voor onze jongeren en onze organisatie. Je hebt veel in je mars zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je komt nog ver."

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!