2d Ervaringsdeskundige coach

2c Ervaringsdeskundige coach

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Adres:
Diverse plekken in Nederland
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Eetclubs 121 in Nederland

Momenteel zijn er Eetclubs 121 in zeven plaatsen in Nederland en zijn er drie in voorbereiding. 

De bestaande Eetclubs: 
- Gouda, 1 maal per drie weken op vrijdagmorgen 
- Houten, 1 maal per drie weken op vrijdagmorgen 
- Deventer, 1 maal per maand op zaterdagmorgen 
- Groningen, 1 maal per maand op zaterdagmiddag 
- Amerongen e.o., 1 maal per drie weken op maandagmiddag 
- Bunschoten, 1 maal per drie weken op maandagmorgen 
- Zwolle, 1 maal per vier weken op vrijdagmorgen 

Er wordt met de tijden zoveel mogelijk rekening gehouden met de schooltijden. 

De Eetclubs die in voorbereiding zijn – wat betekent dat instroom nog nodig is om te kunnen starten - zijn de volgende: 
- Nijkerk 
- Streefkerk e.o. 
- Tholen 

Voor de Eetclubs geldt dat je deelnemer bent, zolang je dat zelf wenselijk acht. Het maximaal aantal deelnemers is 6. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan kun je aangeven dat je op een wachtlijst geplaatst wil worden.

Het is bewezen dat een gespreksgroep heel helend werkt. Door met elkaar in een groep (niet groter dan 5 personen) te spreken over je probleem met eten gaat de taboe er af, is er herkenning en weet je dat je niet alleen staat. De gesprekskring van Atelier Alter Ego is de Eetclub 121.

In de naam komt het getal 121 terug. Dit is een verwijzing naar psalm 121. Psalm 121 is een pelgrimspsalm. Hierin gaat het over het ‘met elkaar op weg zijn’ en weten dat bij dat onderweg zijn er maar één werkelijke hulp is: God onze Vader.

Tegelijk weten we dat God wilde dat we niet alleen zouden zijn. We hebben elkaar nodig. Die elementen bij elkaar zijn de basis voor Eetclub 121.

Eetclub 121 van Atelier Alter Ego biedt ruimte om in alle veiligheid te praten over je moeiten, je verlangens, je verdriet, je wanhoop en al je pogingen om ‘normaal’ te eten. De weegschaal staat niet centraal, maar jij en God staan centraal. God wil dat jij rust en vrede ervaart en dat er heling van je hart mag plaatsvinden. Dat is de basis voor genezing van je eetprobleem.

Tijdens de bijeenkomsten wordt er aan de hand van thema’s uit het werkboek van Eetclub 121 gesproken worden over onderwerpen als ‘hoe kijk je naar jezelf’, ‘wat zijn je verlangens’, en ‘wat zijn je gaven en talenten’, afgewisseld met creatieve opdrachten of spellen. Ook heel praktische zaken komen aan de orde.

Je hoeft niet te wanhopen wanneer je vast zit in een eetstoornis.Bij wanhoop is er nog maar One Hope: de God die jou gemaakt heeft en jou kent als niemand anders. Hij houdt van je. Hij wil niet dat je met pijn blijft rondlopen. Hij biedt je Zijn liefde en genezing aan. Jesaja 43:4 zegt het zo: ‘Jij bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zoveel van je dat Ik de mensheid geef in ruil voor jou’. God gaf Zijn zoon voor jou, zodat jij door Zijn lijden genezing ontvangt.

Voor een ervaringsverhaal van Eetclub 121 klik hier. Begeleiding bij Eetclub 121, is in handen van de coach van Atelier Alter Ego: Elisabeth van Zijl (Ervaringsdeskundige).

Hulp toevoegen?

Met plezier voegen wij hulpverleners toe. Stuur een mail met details naar info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Wijzigingen melden?

Help ons deze database actueel te houden. Stuur ons een mail via info@buropuur.nl, zodat wij jouw verbetering kunnen doorvoeren.

Dank

Alleen op deze manier kunnen wij andere hulpvragers zo goed mogelijk van informatie voorzien!