1d GGZ kliniek eetstoornissen

1d GGZ kliniek - Gespecialiseerd in eetstoornissen

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Emergis kinder- en jeugdpsychiatrie
Adres:
Oostmolenweg 101
Kloetinge
Zeeland
4481 PM
Nederland
Telefoon:
0113 26 70 00
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Behandeling
De meeste jongeren volgen therapie in een groep. Cognitieve gedragstherapie en psychomotorische therapie zijn hierbij belangrijke onderdelen. Sommige jongeren hebben individuele afspraken met een behandelaar. Soms vullen we dit aan met module psychomotorische therapie of medicatie. We werken ook samen met kinderartsen en diëtisten die gespecialiseerd zijn in jongeren met eetstoornissen.

Sommige modules volg je alleen, bijvoorbeeld gesprekken met je behandelaar. Er zijn ook modules die je volgt in een kleine groep of samen met je ouders.
Deeltijdbehandeling

Deeltijdbehandeling noemen we ook wel ‘deeltijd’. Bij deeltijd kom je een middag naar Ithaka. Op woensdag van 12.30 tot 16.30 uur. Op de andere dagen ga je naar school of stage. Je zit in een groep met maximaal acht leeftijdsgenoten. Jullie hebben een vast therapieprogramma waarbinnen je werkt aan je doelen uit je behandelplan.
Word je opgenomen voor je behandeling?

De meeste kinderen en jongeren worden ambulant behandeld. Dat betekent dat je alleen voor een module of een gesprek naar Ithaka komt. Alleen als het echt niet anders kan, word je opgenomen in de kliniek.

Hoe lang duurt je behandeling? Hoe lang je behandeling duurt is voor iedereen verschillend. We proberen je behandeling niet langer te laten duren dan één jaar. Maar we weten ook dat eetstoornissen ernstige en langdurige problemen kunnen zijn. Daar houden we rekening mee.