1c GGZ onder 18 jaar - Gespecialiseerd in eetstoornissen

1c GGZ onder 18 jaar - Gespecialiseerd in eetstoornissen

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Lucertis
Adres:
Max Euwelaan 70 3062 MA
Rotterdam
Zuid-Holland
3062 MA
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
088 - 358 88 88
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Voor onze hulpverlening hebben wij een verwijzing van uw huisarts nodig. Na aanmelding volgt een intake en met één van onze psychologen. Tijdens dit gesprek bespreken we de ontwikkeling en het eetgedrag van uw kind en de situatie binnen het gezin. Is er sprake van een eetstoornis, dan volgt een adviesgesprek waarin we u als ouder uitleggen wat u kunt doen om uw kind te helpen en besluiten we of verder onderzoek of behandeling nodig is.

Behandeling

Behandeling is meestal gericht op het hele gezin en kan bestaan uit individuele therapie zoals cognitieve gedragstherapie of groepsbehandelingen zoals Running therapie. U bent als ouder altijd betrokken bij de behandeling.

Voorkomen van terugval

Tijdens de behandeling staat de motivatie om een gezond eetpatroon te ontwikkelen voortdurend centraal. In de laatste fase van de behandeling gaat de aandacht naar het voorkomen van terugval. De helft van de jongeren herstelt volledig, een kwart verbetert goed en een kwart blijft chronisch ziek en heeft dus langdurige begeleiding nodig. Het duurt vaak lang om nieuw gedrag aan te leren en een gezonde levensstijl vast te houden.

Wacht niet te lang en meld uw kind bij ons aan. Ben je ouder dan 16 jaar, dan heb je geen toestemming van je ouders nodig. Wel een verwijzing van de huisarts.