1b GGZ - Gespecialiseerd in eetstoornissen

1b GGZ instellingen - Gespecialiseerd in eetstoornissen

Selecteer een contactpersoon:

Contactpersoon

Balanz, centrum voor eetstoornissen Twente
Adres:
Raiffeisenstraat 44
Enschede
Overijssel
7514 AM
Nederland
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
053-4881850
Download gegevens als: vCard

Overige gegevens

Overige gegevens:

Wanneer eten niet meer vanzelfsprekend is, het dagelijks zorgt voor gepieker, paniek, walging of een schuldgevoel. Wanneer eten een middel is geworden om andere gevoelens weg te maken’ of om een gevoel van ‘controle’ te ervaren, heb je wellicht een eetstoornis.

BalanZ, centrum voor eetstoornissen Twente, behandelt cliënten, vanaf 18 jaar, met anorexia nervosa, boulimia nervosa en met een eetbuistoornis. Samen met de hulpverleners wordt er gekeken naar je eetgedrag, welke rol dit speelt in je leven en hoe het eetpatroon en, waar nodig, het gewicht genormaliseerd kunnen worden. Ook bieden we hulp aan familie en andere naasten.
De verschillende vormen van behandeling en begeleiding zijn opgesteld vanuit de Landelijke Richtlijn Eetstoornissen. Variërend van individuele behandeling tot groepsbehandeling. Naast het contact met reguliere hulpverleners is er ook een mogelijkheid om contact te hebben met een ervaringswerker. Een lichamelijke controle en een gezinsgesprek kunnen behoren tot de intake- en/of behandelprocedure