Blog Gentle: December

Het is eind november en in vele winkels zijn er pepernoten in de schappen te vinden. Met name de jeugd zie je op het plein lopen met zakken vol kruidnoten en snoepgoed. Het is mooi om te zien dat mensen zich zo kunnen verheugen op deze lekkernijen. Dit is namelijk iets wat bij het sinterklaas spektakel hoort. Bij sinterklaas hoort snoepgoed, net zoals bij kerst een meerdere gangen diner hoort.

Blog Romy: over het herkennen en overwinnen van een eetstoornis

7 jaar lang heeft het mijn leven beheerst. Eten, afvallen, calorieën tellen, eetbuien, excessief bewegen, depressieve gevoelens…. En toch ging mijn eetstoornis niet over eten. Natuurlijk was dat wat er aan de buitenkant te zien was, maar het ging vooral over het onhandig omgaan met mijn gedachten en gevoelens. Gelukkig heb ik, net als mijn collega’s bij Buro PUUR, mijn eetstoornis overwonnen. Gelukkig hebben wij, met vallen en opstaan, het leven leren leven.

Blog Romy: Komt een meisje bij de dokter

Ik had een hele lieve huisarts in de tijd dat ik worstelde met een eetstoornis. Ze nam de woorden van mijn moeder, dat ‘’haar dochter niet meer gelukkig was’’ echt serieus. En toch was het voor mijn huisarts lastig om snel te signaleren dat ik een eetstoornis had. Toen mijn moeder het woord ‘’eetstoornis’’ liet vallen, zette de huisarts mij op de weegschaal. Ik had (nog) geen ondergewicht, dus een eetstoornis was volgens haar niet wat er speelde. Maar in mijn hoofd was het zaadje voor de eetstoornis al een poosje geplant.