Eerstvolgende datum:  donderdag 19 april 2018

Doel
Het doel van deze trainingsdag is professionals vaardiger te laten worden in het voeren van gesprekken met jongeren met een eetstoornis.

Voor wie?
Alle professionals die met jongeren werken, zoals de docent/leerkracht, zorgcoördinator, vertrouwenspersoon, leerlingbegeleider, interne begeleider,
school maatschappelijk werker, jeugdhulpverlener zijn van harte welkom. Deze training is uiterst geschikt voor professionals die in het verleden een training over eetstoornissen van Buro PUUR hebben gevolgd.

Inhoud
De training duurt 3,5 uur en bevat de volgende onderdelen:
1. Welkom, kennismaking & verwachtingen
2. Stappenplan Eetstoornissen
3. Oefenen van gesprekken met verschillende ervaringsdeskundigen aan de hand van het Stappenplan Eetstoornissen van Buro PUUR. Je krijgt een casus voorgelegd en een opdracht mee en gaat vervolgens met de ervaringsdeskundige in gesprek. Bij het gesprek kun je gebruik maken van diverse tools, zoals de Vermoedenstest of de Signalenkaart. Na het gesprek reflecteer je op je eigen handelen en krijg je tips en tops mee van de ervaringsdeskundige en de trainers.
4. Zelf ervaren van diverse oefeningen uit de psychomotorische therapie, een therapie die regelmatig wordt ingezet bij jongeren met een eetstoornis.
5. Evaluatie & afsluiting

Werkmaterialen
Alle deelnemers ontvangen:
- Formulier met persoonlijke tips en tops
- Formulier met eigen reflectiemomenten van de gevoerde gesprekken
- Overzicht van algemene tips voor gesprekken met jongeren met een eetstoornis
Alle deelnemers ontvangen ook de vernieuwde handleiding voor professionals, 2e druk september 2017. Ook wordt tijdens de diverse gesprekken met ervaringsdeskundigen gewerkt met het stappenplan van Buro PUUR én de vermoedenstest van Buro PUUR.

Trainer
Patricia Bos en Romy Woldring verzorgen deze training. Daarnaast zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig bij deze training. Voor meer informatie over medewerkers van Buro PUUR klik hier.

Data en locatie
Dinsdag 21 november 2017 - van 9.00 tot 12.30 uur - Accommodatie Domstad te Utrecht
Maandag 5 februari 2018 - van 13.00 tot 16.30 uur - Accommodatie Domstad te Utrecht
Donderdag 19 april 2018 - van 9.00 tot 12.30 uur - Accommodatie Domstad te Utrecht

Training op maat
Speeddaten met ervaringsdeskundigen kan ook op locatie worden verzorgd.

Vergoeding
Deze training wordt verzorgd voor een vergoeding van 95 euro exclusief BTW. Er is een maximum van 12 deelnemers per training.

Informatie
Vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Direct inschrijven
Direct inschrijven? Klik hier.

Ons team ontmoet u graag op een van onze trainingen.