Experts meeting Clinical based experience voedings- of eetstoornis in combinatie met autisme
Een gezamenlijk initiatief van de Parnassia Groep en Buro PUUR

De Parnassia Groep en Buro PUUR organiseren een bijeenkomst voor hoogspecialistische zorgprofessionals gericht op de co morbiditeit voedings- of eetstoornis met autisme.

Eerstvolgende data:

woensdag 11 maart 2020 te Rotterdam/Den Haag/Zoetermeer (nntb) (hele dag)


Doel
De doelgroep leren welke behandeling toe te passen bij de combinatie voedingsstoornis en autisme danwel eetstoornis en autisme. Clinical based experience.

Voor deelnemers die op 1 van de drie gebieden zichzelf extra willen bijspijkeren is er in de ochtend een ‘carrousel’ met drie thema’s waaruit deelnemers kunnen kiezen. Dit onderdeel van de training is alleen op de 11de maart van toepassing. Voor 12 december is er geen ochtendprogramma beschikbaar.

Voor wie?
Voor alle geïnteresseerden die vanuit hun beroep werken met mensen (alle leeftijden) met een combinatie voedingsstoornis & autisme danwel eetstoornis & autisme. Ook voor hoogspecialistische zorgprofessionals, zoals behandelaren, kinderartsen, revalidatieartsen en psychologen.

Inhoud
Het programma op 11 maart start om 9.30 en duurt tot uiterlijk 16.30 uur. Sprekers worden binnenkort op deze internetpagina bekend gemaakt. Aan bod komen onderwerpen zoals diagnose, co morbiditeit: de verschillende combinaties, behandelplan bij beginnende, acute en chronische vorm, casuïstiek, huidige stand van zaken onderzoek.

Programma

9.30 uur Ontvangst

'Literatuur: huidige stand van zaken combinatie voedings- of eetstoornis met autisme’, Sabrina Schröder, promovenda bij Eetstoornissen Rintveld en Nicole Blom inhoudelijk leidinggevende van Eetstoornissen Rintveld en klinisch psycholoog i.o.

‘Diagnose en behandeling bij voedingsstoornissen in combinatie met autisme’, Sebastian Cardona Cano, FACT-Psychiater en Zorgmanager Klinieken Jeugd, Rijnmond Youz| Psyq Eetstoornissen Den Haag.

'ABA-behandeling van ARFID bj kinderen met ASS' door Bibi Huskens, hoofd behandeling / senior onderzoeker Seys Centra en GZ-psycholoog.

‘Diagnose en behandeling bij eetstoornissen en autisme’, Jolanda Wielemaker, GZ-psycholoog i.o. tot Klinisch Psycholoog Emergis.

Uitwisselen van expertise en lastigheden in de diagnostiek en behandeling van cliënten met ASS en een voeding of eetstoornis, zo mogelijk komen tot een gezamenlijke visie. Clinical based experience. Bespreking basisdocument ten behoeve van Factsheet. Onder leiding van Sebastian Cardona Cano.

16.30 uur afsluiting

Werkmaterialen
Alle deelnemers ontvangen een naslagwerk per mail.

Kosten
De kosten voor de bijeenkomst op 11 maart bedraagt 95 euro.

Accreditatie? Voor de training van 11 maart is geen accreditatie aangevraagd.

Informatie
Wilt u informatie of heeft u vragen stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Direct inschrijven
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Minimaal 2 weken voorafgaand aan de trainingsdatum ontvangt u per mail de welkomstbrief met meer details en de factuur.

Ons team ontmoet u graag op een van onze trainingen.