Eetstoornissen signaleren & hulp aanreiken

Een medeleerling komt naar je toe en vertelt over de problemen van haar klasgenoot. Je ziet een student die steeds meer teruggetrokken raakt. Je vermoedt dat een leerling troost zoekt in eten of niet eten. Docenten spreken je aan over je mentorleerling waarbij ze vermoeden dat het niet goed met hem gaat.

Buro PUUR leert docenten door middel van training hoe hier mee om te gaan. Naast kennisoverdracht worden vaardigheden geoefend. Ook is het bespreekbaar maken van problemen in de klas in de vorm van een voorlichting een van de specialiteiten van Buro PUUR.

In de klas:

Voorlichtingsles verslavingen en eetstoornissen

Voorlichtingsles online gedrag en zelfbeeld

Voor een groep docenten:

Workshop eetstoornissen

Eéndaagse training eetstoornissen

Voor ouders:

Ouderavond op school

Publicaties:

Handleiding eetstoornissen voor docenten

Signalenkaart eetstoornissen

Gratis publicaties om naar te verwijzen:

Handleiding eetstoornissen voor ouders

Handleiding eetstoornissen voor broers/zussen

 

'Heb gisteren feedback gevraagd aan mijn collega’s. Hieronder kun je de punten lezen.

"Ik vond het zeker nuttig en leerzaam”, “Interessant”,  “Leerzaam, nuttig en interessant. Ik vond dat zij de boodschap en inhoud goed overbracht. Mooi hoe kwetsbaar Patricia zich opstelde”, "Ik vond de afwisseling achtergrond info, bv uit de praktijk, interactie en opdrachtjes een fijne combinatie. Ik vond het daardoor boeiend en toepasbaar in de praktijk. Ik vind het prettig om aan het begin een hand-out van de slides te krijgen want ik schrijf er graag zelf nog dingetjes bij. Ik vond de afsluiter en de visitekaarten een mooi anker", "Vond het gisteren een boeiende voorlichting van Patricia, vooral haar persoonlijke levensverhaal was indrukwekkend. Zeker aan te bevelen voor andere geïnteresseerden."

Zoals je kunt lezen is het zeer positief! Namens het team bedankt voor het mogelijk maken van deze training!'

zorgcoördinator Zoetermeer

Handleiding voor docenten & zorgprofessionals

 

'Ik vond deze training positief vanwege openheid, authenticiteit, diepte en achtergronden. Indrukwekkend door eigen verhalen. Verfrissend en vernieuwend. Zelden zo'n mooie training meegemaakt.'

Mw. A.K. zorgcoördinator van een school in Eindhoven